JEŽEK POČIŠŤOVAČJEŽEK BEZ KLECE

5.1.2001:
Posezení u H. s A.Č. a M.H. (to je ten starší). A.Č. měl ošklivé poznámky o mém neotřelém zjevu, zvláště pak o obličeji. Jak může napadat vizáž někoho, kdo kudy chodí, tudy zdobí??? Sám vypadá po ostříhání jako tenisák po třetím setu utkání Korda - Šrejber (dopinkář - úplatkář). Alespoň jsme ho obehráli v mariáši. Je zajímavé vidět jeho obličej, když musí platit. Ještě nepochopil, že nejvíc peněz se utratí při placení.

7.1.2001:
Neměl jsem moc času na "JEŽKA", většinou je leden klidný měsíc z hlediska obchodování, letos se všichni pomátli.
Situace v ČT houstne. Zaměstnanci vyhlásili stávku. Co je to ale za stávku, když vysílají vesele dál, jen na obrazovce svítí nápis STÁVKA??? Kdybych chodil do práce s tímto nápisem na čele, tak by se mi každý vysmál. To když stávkovaly železnice, vzaly to zgruntu.

9.1.2001:
Davy lidí vycházejí do ulic, využívají situaci v ČT k vzájemným setkáním. Češi potřebují krizové situace, semknou se pak a jsou šťastní. Chování stáda je nám vlastní.

10.1.2001:
Včerejší Lidové noviny přinesly několik zajímavých zpráv. První: "Láska na pracovišti zvyšuje pracovní výkonnost." Kolegyně Š.V. mě na základě tohoto článku nutí, abych se do ní zamiloval. Druhá: "Pití piva v malém množství prospívá zdraví." Pro mě z toho plyne poučení - začnu pít pivo z třetinek.

11.1.2001:
Ranní probuzení - šok. Zapadlí vlastenci. Sněhem. Technické služby - leklá ryba. Obvyklé. Můj soused má zajímavý koníček: Když napadne sníh, začne v půl šesté prohrnovat chodník. Zvuk, který vydává prohrnovač, je nejlepší budík na světě. Asi na něho použiju asertivní metodu přesvědčování, aby toho nechal. Zlomím mu násadu.

12.1.2001:
J.U. z MU pronesla zajímavou myšlenku o sexu: "Lepší stará odpočatá, nežli mladá nenačatá!"
Podobná myšlenka v TV: "Žena se opravdu stydí čtyřikrát za život - poprvé, když to dělá poprvé, podruhé, když podvede patrnera, potřetí, když za to vezme poprvé peníze, počtvrté, když za to dá poprvé peníze. Muž se opravdu stydí dvakrát za život - poprvé, když nemůže podruhé, podruhé, když nemůže poprvé."
Večerní posezení s M.H. (to je ten starší) a M.H. (to je ten mladší) u K. Po neúspěšném mariáši jsme přešli na "prší". Stejný neúspěch. Někdo mě musí opravdu milovat!!! (Neštěstí k kartách, štěstí v lásce.)

13.1.2001:
Lidé se začínají dělit na dvě skupiny: První se vzteká, že o nich píšu v Ježkovi, druhá se vzteká, že jsem o nich ještě v Ježkovi nepsal. A.Č. měl výhrady proti tenisáku a prohře v mariáši (viz. 5.1.), konkrétně prý Ježek mele nesmysly. Ježek ale nikdy nelže!!!

14.1.2001:
Pilipa z US zabásli na Kubě, prý se sešel s dididenty. Co tam leze? Měli by si ho tam nechat navždycky. Možná by si měl celý Parlament a Senát udělat výlet na Kubu za stejným účelem.

15.1.2001:
Zemětřas ve Střední Americe. Ošklivé záběry v TV. Ještě že žijeme úplně jinde. Střední Evropa - klídek, bez tajfunů, tornád, zemětřesení, občas jenom nějaká ta záplava. Od podnebí se odvíjí i povaha národa. Ať byl praotec Čech jaký chtěl, "zapích" to na správném místě.

16.1.2001:
Ministerstvo zahraničí poslalo Kubě ostrou nótu, aby vrátili Pilipa. Chtěl bych vědět, kam se posílá ostrá nóta, aby si ho tam nechali.
První reakce na myšlenky ze 12.1. - většina lidí (mužů i žen) tvrdí, že už má odstyděno!
Mrazy, odporné počasí. S přibývajícím věkem se ranní vstávání podobá spíše resuscitaci.
Dostal jsem zajímavý mejl, koukněte se na něj zde.

17.1.2001:
Kolegyně Š.V. má nový účes, kolega J.K. ho nazval "rozcuch". Rozčilovala se, že jsme jí ho pohaněli, když to stálo tolik peněz. Tak proč je do těch kadeřnic cpe, když vypadá pořád stejně?
Stávkující v ČT obsadili generální ředitelství a dosadili vlastního ředitele. Konečně ukázali, o co jim skutečně jde. Nechápu, že vlastník ČT (stát) tam nepošle policii a nevyřeší radikálně situaci. Kdyby soukromníkovi někdo obsadil firmu, kterou by vlastnil, asi by okamžitě jednal za účelem nápravy. Státní aparát pouze žvaní.
Bude sčítání lidu, národe, boj se! Politici chtějí zjistit, jestli by nešlo obrat národ ještě trošku, jestli si nežijeme na vysoké noze. Aby to pojistili, existuje zákon, který hovoří o pokutičce za špatné vyplnění formuláříků.

18.1.2001:
Několik odkazů:
Zjistěte, kdy umřete zde.
Naučte se kulturu nadávání zde.
Výmluvy pro známé a příbuzné najdete na předchozí stránce, je tam odkaz.

19.1.2001:
Zahrál jsem si po dlouhé době šachy s J.V. Čekal jsem drtivou prohru, celkové skóre 1,5:1,5 mě mile překvapilo.
Pracovníci z MÚ někomu posílali mejlíka, přiložili k němu jako přílohu obrázky z CD. Nevšimli si, že obrázky mají celkovou velikost 300 MB. Odeslali to. Chudák příjemce.

20.1.2001:
Další zajímavý mejlík, koukněte zde.
Ceny benzínu letí dolů (konečně!). Doufám, že se nebudou chovat jako bungee jumping.
Můj syn (7 let) se zamiloval do kaskadérství, začíná to trénovat. Už si umí udělat pořádnou modřinu a bouli.

25.1.2001:
Zaslechl jsem nepotvrzenou zprávu, že se k nám nesmí dovážet z EU už ani vepřové maso! Že by nám zešílela i prasata? Co nás ještě čeká?! Za chvíli zešílí i chleba, zelí, mouka a pivo. V tom případě český národ končí!

26.1.2001:
Jedu večer spokojeně po silnici přes H. a najednou koukám - už nejedu! Skončil jsem v příkopu. Deset hodin večer, nikde ani noha. Jediné řešení - hospoda. Za chvíli 15 ochotných lidí vytáhlo auto, sehnali odtahovku a odvezli nešťastného řidiče do pelechu. Paráda.

29.1.2001:
Boj o Pilipa se vyostřuje. Má sestra dostala zajímavý mejl, byl v něm zobrazen Pilip za mřížemi a pod tím napsáno: "Milý Pilípku! Babička Ti připravila na každý den jedno Monte." A pod tím tři kamióny, plné této poživatiny.
Pilip by neměl tak často obědvat kubu. Já nevím jak vy, ale nedokážu si představit Pilipa jako amerického agenta. Předpokládám, že až ho vrátí, bude ho na letišti vítat dav lidí, mávání vlaječek, slzy.

31.1.2001:
Mohutný ohlas na mojí exkurzi po příkopech Vysočiny. Nejvíce potěší cizí neštěstí. Ať si ale kdo chce co chce říká, český národ je solidární. Do 5 minut po excesu zastavilo minimálně 10 aut a všichni chtěli pomoci. Dokonce jeden Slovák. Ještě to s námi není tak špatné. Další překvapení - že odtrhnu 15 lidí v pátek v 10 hodin večer od piva, to jsem opravdu nečekal. Už zase jezdím.